Trykk “Enter” for å komme videre

Nordland 2020: Leka – Brønnøysund

Sommeren 2020 seilte vi vår 1979 Granada 31 «Lily» fra Kristiansund med Trænafjorden som mål. Her er vår beretning.

Etappe 5 [29. juni]: Fra Leka til Brønnøysund. [Utseilt distanse: ca 27 nm]

Alle foto © CHH/JCB
Det åpne strekket over Sømna mot Brønnøysund kan være en fæl opplevelse i kuling og bølger. Vi fikk gode råd fra lokale båtfolk om å benytte sjansen når forholdene var rolige.

Vi er tidlig oppe også i dag, mandag 29. juni. Kl 07 ble det avgang fra Leka. Det er viktig å benytte anledningen når det er rolige forhold over Sømna, mot Torghatten og Brønnøysund. Sømna-strekket ligger veldig eksponert mot storhavet, kun noen små flate holmer gir liten beskyttelse om det er hardt vær.

Vi går for motor. Vår 1979-modell Volvo Penta MD7A liker seg godt. Overfarten blir benyttet til å gjøre noen reparasjoner på dekk. Vi skifter noen blokker, og prøver å feste sprayhooden litt bedre.

Det var et flott syn da vi passerte Torghatten og fikk se hullet i fjellet. Det også en fin opplevelse å for første gang komme sjøveien på egen kjøl inn til Brønnøysund, der vi la oss i gjestehavna midt i sentrum kl 1330.

Gjestehavnsfasilitetene var Corona-stengt, men ah….butikker og kjøpesentre sørget for alt vi trengte.

Rolig over Sømna denne dagen. De mange timene for motor egnet seg til å skru litt på dekk.
Selveste Torghatten med det berømte hullet.
Innseilingen til Brønnøysund.
Stille og rolig på gjestehavna i Brønnøysund. Perfekt sted å ligge når det er meldt sterk vind og regnvær de neste dagene…
Vi kunne nesten ta og føle på Hurtigruta når den passerte. Dagene i havna ble benyttet til å kjøpe inn litt utstyr: Nytt flagg, flaggstang, ny vanntank og rør og koblinger til tanken. Vi ble kjempekompis med rørleggerbedriften da vi lå på hodet inne i varelageret og letet etter riktig rørkobling…

Neste etappe: Brønnøysund – Ylvingen.