Trykk “Enter” for å komme videre
Fargehandelen i Vollsveien, en institusjon på Jar, legges ned. /jancbjerkfelt/

Slutt for en av bygdas eldste forretninger

Jar Farge og Interiør er konkurs. Den opprinnelige driften i det eiendommelige bygget i Vollsveien på Jar ble etablert av brødrene Alfred og Erling Martinsen i 1931.

Siden 1974 har Jar Fargehandel vært drevet av Heggedalsmannen Egil Normann Sørvær. I 2010 gikk selskapet konkurs, men Sørvær fortsatte driften under navnet Jar Farge og Interiør. Som uavhengig forretning innen jernvare, maling og tilhørende rekvisita, har forretningen vært en fargeklatt og miljøfaktor på Jar.

Det er en flott og verneverdig bygning Fargehandelen har holdt til i. /jancbjerkfelt/

Den gammeldagse butikkstilen med bjelle som ringer i døra når man kommer inn, et rikt vareutvalg i stappfulle hyller, kroker i taket og spann på gulvet, har frembragt minner om gamle tider i Bærum. Nå har selskapet måttet gå til skifteretten, og det er uklart hva som vil skje i bygget i tiden fremover.

De siste to årene har det vært omfattende veiarbeider i Vollsveien ved Trøstheimgården. Flere handelsbedrifter, deriblant Jar Farge og Interiør, har hatt nedgang i antall kunder på grunn av praktiske problemer med adkomst og parkering.

Trøstheim-gården, som har Jar Farge og Interiør som nabo, ble oppført i nyklassisistisk stil på begynnelsen av 1920-tallet av O. G. Trøstheim. Fra 28. januar 1924 drev Trøstheim sin «velassorterte kolonialforretning» i mange år.

Ved siden av kolonial og kjøttforretning, var det kiosk og manufaktur i bygget, som fungerte som et nærsenter i krysset Ringstabekkveien og Vollsveien.

Trøstheim-gården ble oppført på begynnelsen av 1920-tallet. (Foto: Jan Carsten Bjerkfelt)
Historiske Trøstheim, her fra 1943. (Foto: Bærum bibiliotek)

 

 

 

Kommentarfeltet er stengt.