Trykk “Enter” for å komme videre

Jubileumsutstilling på Henie Onstad

Ved 50-årsjubileet for Henie Onstad Kunstsenter den 23. august 2018, åpnes en stor og leken presentasjon av Henie Onstad-samlingen.

Da senteret åpnet i 1968 besto samlingen av om lag 300 bilder donert av Sonja Henie og Niels Onstad. Den dag i dag kalles disse arbeidene for «kjernesamlingen. Etter 50 år har samlingen vokst til mer enn 4000 arbeider og utstillingen viser et bredt utvalg av både kjerne- og spesialsamlinger.

Domenico Gnoli, Bagnerola, 1967, fra Henie Onstad Kunstsenters samlinger,

Jubileumsutstillingen har tittelen Turn and Face the Strange – 50 års levende kunst (en tittel hentet fra David Bowies låt «Changes» fra 1971), og gir en leken inngang til kunsten gjennom fortellingen om Alice i eventyrland. Her presenteres samlingens dialog med Surrealismen og Dada, CoBrA-kunsten, den konkrete kunsten, og det lyrisk-abstrakte maleriet. Det hele bindes sammen i den ene av kunstsenterets to donatorer Sonja Henies tolkning av karakteren Alice i My Lucky Star som ble filmatisert i 1938.

 

Utstillingen inkluderer viktige arbeider fra kjernesamlingen representert med Picasso, Miró, Ernst, Dubuffet og Matisse. I tillegg er det sentrale arbeider fra Cobra og Fluxus-spesialsamlingene og deponier fra Sparebankstiftelsen DNB med Schwitters og den historiske avantgarden.

Utstillingen står fra 23. august 2018 til 24. august 2019 og er kuratert av Caroline Ugelstad.

Joan Miró, Personnage orageux , 1949, fra Henie Onstad Kunstsenters samlinger.
Henri Matisse, Les citrons, 1943, fra Henie Onstad Kunstsenters samlinger.
Pierre Bonnard, L’arbre près de la rivière, 1909, fra Henie Onstad Kunstsenters samlinger.

 

Kommentarfeltet er stengt.