Trykk “Enter” for å komme videre

Nordland 2020: Rørvik – Leka

Sommeren 2020 seilte vi vår 1979 Granada 31 «Lily» fra Kristiansund med Trænafjorden som mål. Her er vår beretning.

Etappe 4 [28. juni]: Fra Rørvik til Leka. [Utseilt distanse: ca 21 nm]

Alle foto © CHH/JCB

År 2020s mest magiske sommernatt hadde vi altså i Rørvik. Varmen kokte, asfalten dampet. Men jeg var tidlig oppe og gikk tur på brygga i 4-tiden. Helt lyst og fint sommervær, forbausende mange folk ute og syklet og gikk, og noen ungdommer som ikke var helt ferdig med festen. Etter morgenkaffen litt ut på formiddagen var det på tide å legge ut. Vi skulle seile til Leka.

Det var meldt frisk vind i dag, opptil kuling. Vindretningen er imidlertid gunstig så vi bestemmer oss for å gå med fulle seil. Klokken 10:30 er vi avgårde. Den relativt trange leden nord for Rørvik gav oss likevel utfordringer. Sterke vindkast kom plutselig mellom fjellene, og det var bare å holde hardt i rorkulten.

På vei ut leden nord for Rørvik traff vi på flere større skip, noe som gjorde det ekstra utfordrende under seil i trange passasjer. Et supplyskip som skulle passere med 20 meters klaring til land på begge sider gav oss noen hyggelige små støt i hornet som takk da vi nesten måtte seile opp i fjæresteinene. Men det gikk bra. Close, but controlled encounter.

Leka om babord.

Det var hyggelig å komme til gjestehavna på Leka. Et stille og rolig sted som døste i sommervarmen. Vi gikk en fin tur opp til kongegraven Herlaugshaugen og fikk oss en runde på bygdemuseet. Det var flere turister som hadde leid sykler og som syklet rundt øya. På vestsiden, ut mot havet, finnes de spektakulære geologiske formasjonene som Leka er så kjent for. Når vi seiler sørover skal vi bruke mer tid på Leka.

En stille og rolig gjestehavn i døsig sommervarme.
…og Spaghetti Marinero Ordinario smakte helt fortreffelig.

Neste etappe: Leka – Brønnøysund