Trykk “Enter” for å komme videre
Henie Onstad Kunsenters direktør, Tone Hansen. (Cr: Jan C Bjerkfelt)

– Huset skal skinne til jubileet

Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden har vind i seilene. Besøkstallene er de høyeste på flere tiår. Samtidig har senteret vært gjennom en omfattende prosess med vedlikehold og rehabilitering foran 50-års markeringen.

– Det har vært en stor oppgave. Det har vært mye etterslep på vedlikeholdet siden åpningen i 1968, sier direktør Tone Hansen.

Hun forteller om flere tiltak som var helt nødvendige.

Høyere bygningskrav

– Vi har blant annet utbedret en del setningsskader som ikke har vært synlige for det blotte øye, men som er en forutsetning for å holde høy bygningsmessig kvalitet. Internasjonalt er det også blitt stadig høyere krav til hvordan kunstverk kan oppbevares og stilles ut med hensyn til for eksempel temperatur og luftfuktighet, sier hun.

Henie Onstad Kunstsenter, oktober 2017. (Cr: Jan C Bjerkfelt)

Bygningene er oppdatert på flere områder.

– Vi har skiftet vinduer, tettet og isolert tak – og har allerede merket en god effekt på energiregningene, sier Hansen.

Henie Onstad Kunstsenter har vært bygget på i to omganger, men det er det originale bygget fra 1968 som står seg best.

– Ja, det er et bygg av meget høy kvalitet. Veldig mye er originalt. Til og med himlingene er fra 60-tallet. Det eneste vi har måttet gjøre er å bytte lysarmaturene. Nå er det Led-lys nesten overalt, sier Tone Hansen.

Hun forteller at huset utvikles hele tiden, og at plassen de har til rådighet strekker til.

– Vi maksimerer det vi har, og finner nye løsninger. Nå har vi blant annet bygget et nytt magasin. Vi har en samling som har vokst, og mye er deponert her også, sier Hansen.

Mangfoldig program

Hun forteller at neste års store feiring blir en anledning til å trekke linjer fremover og bakover i Henie Onstads historie.

– Det blir et mangfoldig program med flotte utstillinger og en helt spesiell feiring på selve bursdagen, 23. august 2018, sier hun.

– Vi er bevisst på at det skal bli et jubileumsår med mange aktiviteter som skal glede alle i Bærum. Vi vil vise frem Henie Onstad som Bærums egen storstue og praktfulle kunstarena. Og huset skal skinne til jubileet, sier Tone Hansen.

 

 

Kommentarfeltet er stengt.